fbpx

Hva er Mal etter nummer ?

Om oss

Nadia og Jan Helge Almås (vi) er et kreativt par bosatt på Trofors i Nordland.
Vi er som de fleste kreative mennesker litt spesielle, vi har nemlig ikke fokus på å selge vår egen kunst.
Derimot så ønsker vi at folk skal male vår kunst, noe vi har tilrettelagt slik at alle får det til.

Hvorfor? Jo en komplett pakke med veiledende linjer, nummeranvisning og maling i tuber osv gir deg verdens beste følese når du setter igang, nemlig mestringsfølesen.

De fleste av designene er basert på semi abstrakte maleri malt av Nadia og Jan Helge, noen klassikere/eventyr og noen man har lisens til å bruke. Alle designene er håndlaget med et mål i sikte, gi den som skal male bildet mestringsfølese.

Den semi abstrakte stilen har en stor hensikt, den sørger for at små «feil» ikke har noe betydning. Man setter bare sitt eget preg på maleriet og man stimulerer sin egen kreativitet når man ser at det faktisk går an å male litt feil og over andre linjer osv.

Selv begynte vi male karrieren via nettopp våre Mal etter nummer design, når alt var komplett følte vi at dette var enkelt. Vi begynte å leke med egne nye linjer, dette ble også bra. Vi begynte å mikse farger, dette ble jo også bra. Tilslutt ble vi såppas sikre på oss selv at vi startet å øve masse på blanke lerret og responsen på de maleriene som ble vist frem var over all forventing. Det har vært en helt fantastisk reise sålangt, fullt av mestringsfølese og en enorm læringskurve, denne reisen ønsker vi også at andre vil kunne oppleve.

Hva er Mal etter nummer?

Mal etter nummer kan sammenlignes med fargeleggingsbøker «Kreativ fargelegging». Den største forskjellen er, at her bruker du maling og du får du et resultat som du vil henge opp på veggen når du er ferdig.

Mal etter nummer er basert på et gammelt konsept som går ut på at du får nummererte felt og nummerert maling. Mal felt nummer 1 med maling som er nummerert med nummer 1 osv, så ender du opp med et flott maleri. Det vi har gjort, er å utvikle dette konseptet til å bli en veiledende skisse hvor du enkelt får lært ulike maleteknikker ved hjelp av våre instruksjoner og videoer. En snarvei til mestringsfølesen!

Alle designene er håndlaget av ekteparet Nadia og Jan Helge Almås.

Historien bak Mal etter nummer?

Når Nadia kom til Norge så hadde hun med seg et par malesett slik at hun og Jan Helge hadde noe kreativt å holde på med. Jan Helge elsket ideen om et felles prosjekt, men kvaliteten var elendig. Så dem brukte noen måneder på å lete gjennom hele markedet etter produkter som hadde en akseptabel kvalitet.
Til ingen lykke, hver gang man fikk noe så var det store mangler.

Blandt annet:
Fantastiske produktfoto som viser et maleri med masse fargenyanser istedet for selve designet. (Bildet man malte ble som en strekmann iforhold til produktbildet)
Tydelige datagenerete design, dvs design hvor man ser det er laget kalkulerte linjer og ikke linjer som ville vært naturlig for menneskeøyet.
Maling som enten kun var i malekopper og tørket med engang, eller oljemaling som aldri tørket ( Som fører til mye gris når man skal male etter nummer )

Klagingen over kvaliteten fra Jan Helge ble større og større for hvert nye produkt som ble testet. Nadia sa tilslutt «Hold kjeft eller lag noe bedre selv». Jan Helge har store problemer med å holde kjeft så da var det bare en løsning,de fikk jobbe sammen med å utvikle det perfekte malesettet.

Utvikling av konseptet

Så da var det bare å sette igang med å planlegge hvordan man ville ha konseptet.
Håndlagde skisser med instruksjoner om anbefalte malingsteknikker. Videoer som viser teknikkene vi anbefaler.
Akrylmaling som tørker fort, men som man har i malingstuber slik at den holder seg lenge.

Altså et komplett sett som raskt vil gi en mestringsfølese istedet for klaging og irritasjon. For her får man et resultat som man stolt henger på veggen.

Hva er piratkopier?

En piratkopi er en ulovlig kopi eller etterlikning av orginalproduktet. Det betyr at rettighetshaveren ikke har godkjent bruk eller kopi av produktet og får ikke betalt for den jobben de har lagt ned i orginalproduktet. Ved å kjøpe en piratkopi støtter du en kriminell bransje, og gjør hverdagen til de som har skapt orginalproduktet vanskeligere.

Hvordan vet jeg at det er piratkopi eller ekte?

Når det gjelder kunst så er nesten alt man kjøper fra Kina piratkopier. Se etter navn på kunstneren, er ikke kunstneren nevnt så er det en grunn til det. Vi har sjekket opp flere kunstnere som har fått sin kunst solgt på diverse nettsteder via forhandlere i Kina. Ingen av disse har gitt tilatelse til at deres kunst skal masseproduseres der og flere har engasjert advokater til å se på saken. Våre produkter er det kun vi som har lov til å selge, ser du våre motiver andre steder er dette piratkopier. Les mere om piratkopier her: Velg ekte

Hvilken farge skal males på di grå/sorte feltene?

På disse feltene bruker du tubene med grå/sorte merker, på samme måte som du bruker tube med nr1 på felt nummer 1.

Kan dere lage et design av min familie?

Et design er håndlaget, det vil si at vi manuellt bryter ned et bilde/maleri til fargeleggingsfeltene. Vi synes ikke en maskin kan gjøre denne jobben bra nok til å bestemme hvor linjene skal gå. Derfor tar en slik jobb lang tid og det vil være alt for kostbart og lage design som ikke kan trykkes i større opplag.

Har dere tilatelse til å bruke kjente motiv?

Alt er lovlig. Motivene er enten laget av oss eller så har vi tilatelse / lisens til å bruke dem. Nummerguiden som du maler på er også laget av oss.

Hvordan lager dere egne design?

Først leter vi etter perfekte steder som vil passe et slikt konsept og tar masse bilder. Disse bildene bruker vi til å lage flere maleri. Når vi er fornøyd med et maleri så digitaliserer vi det og bryter bildet ned i fargeleggingsfelt og fargekoder ved hjelp av tegnebrett og «blyant». Nå dette designet har blitt testmalt og vi er fornøyde så starter morroa; du kan male dette designet og få et flott maleri som du stolt kan henge opp på din vegg.

Hvor lang tid tar det til jeg får ordren min?

Vi sender pakker 1 gang i uken, vanligvis mandag. Normal sendetid for posten er mellom 2-5 virkedager avhengig av hvor i landet man bor.

Kontakt Mal etter nummer på Facebook messenger